-

Lupapiste

Rakennusvalvonta käsittelee kaikki lupahakemukset sähköisesti Lupapiste-palvelun kautta (rakennus-, toimenpide-, purkamis- ja maisematyöluvat, toimenpide- ja purkamisilmoitukset sekä suunnittelutarveratkaisu- ja poikkeamislupahakemukset).

Palvelun kautta voit selvittää hankkeesi luvantarpeen sekä hoitaa lupa-asiointia hankkeen päättymiseen saakka.

LUPAPISTE-PALVELUUN PÄÄSET TÄSTÄ

Hakemuksen tekeminen Lupapisteessä

Rekisteröidy pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Jos käytät palvelua ensimmäisen kerran, sinun tulee rekisteröityä palvelun käyttäjäksi. Rekisteröitymisen jälkeen pystyt kirjautumaan sisään palveluun sähköpostiosoitteellasi ja valitsemallasi salasanalla.

Valitse kartalta hankkeesi sijainti. Määritä hankkeen sijainti kirjoittamalla osoite sille varattuun kenttään ja klikkaa ”Hae”. Tarkista, että kiinteistötunnus, osoite- ja kuntatiedot ovat oikein. Voit korjata sijaintia klikkaamalla kartalta oikeaa kiinteistöä. Jos kiinteistötunnus on oikein, mutta osoitenumero väärin, voit päivittää osoitteen kirjoittamalla sen itse osoitekenttään.

Valitse toimenpide. Palvelu ohjaa sinut valitsemaan oikeat toimenpiteet hakemuksellesi. Tekemiesi valintojen pohjalta hankkeellesi muodostuu sähköinen työtila, jossa voit täydentää hankkeen tietoja yhdessä eri osapuolten kanssa.

Kutsu pääsuunnittelija ja muut osapuolet mukaan hankkeelle ”Osapuolet” -välilehdeltä. Voit jakaa pääsyn hakemussivullesi kaikille hankkeessa mukana oleville tahoille. Hankkeen tietojen ja asiakirjojen tallentaminen kannattaa antaa pääsuunnittelijan tehtäväksi.

Jätä hakemus eteenpäin viranomaiselle ”Hakemuksen jättäminen” -välilehdeltä klikkaamalla ”Jätä hakemus”.

Hakemukselle vaadittavat liitteet ja selvitykset vaihtelevat hankkeen mukaan, voit jättää hakemuksen vireille, vaikka et olisi täyttänyt kaikkia pakolliseksi määriteltyjä tietoja.

Viranomainen ei näe luonnos-tilassa olevan hankkeen tietoja.

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta käyttää sähköistä lupapalvelua, hakemuksen voi tehdä myös paperisena. Hakemus siirretään sähköiseen palveluun viranomaisen toimesta ja käsittelystä peritään rakennusvalvonnan taksan mukainen 30 € käsittelymaksu.