-

Kunnan tuet yrityksille ja yhdistyksille 2022

(viisi kohtaa, skrollaa loppuun saakka)

Kinnulan kunnalla on useita tuki/kannustusmuotoja kunnassa toimiville sekä toimintaa suunnitteleville ja kehittäville yrityksille ja yhdistyksille.

1. Avustukset 2022

Yrityksen kehittämishankkeeseen on mahdollista hakea kunnalta avustusta max 800 euroa/vuosi.

Tukea voi hakea esim. koulutus-ja markkinointihankkeisiin, joihin ei ole mahdollista saada muuta julkista tukea. Tuki maksetaan kuittia vastaan jälkikäteen ja voi olla enint. 70 % verottomasta kulusta.

Jätä vapaamuotoinen hakemus liitteineen hankkeen toteutuksen jälkeen.

 

2. Apell-palkinto

Syksyllä 2021 Ismo Apell luennoi Kinnulassa järjestetyssä yrittäjäillassa. Hän ei perinyt esiintymispalkkiotaan, vaan halusi, että palkkio annetaan uudelle kinnulalaiselle yritykselle kannustuksesi. Tämä palkinto jaetaan kahden vuoden välein. Jos olet aloittanut yritystoiminnan 2021-2022 ja ajattelet, että täytät palkinnon jakoperusteet, jätä vapaamuotoinen hakemus elinkeinolautakunnalle.

 

3. Rahoitus Elinkeinoelämän kehittämisrahastosta

Kinnulan kunnalla on 1,4 milj. euron kehittämisrahasto. Rahastosta voidaan tehdä mm. innovaatio- ja pääomasijoituksia. Rahoitusta haettaessa tarvitaan kattavat selvitykset hankkeesta liiketoimintasuunnitelmineen ja kannattavuuslaskelmineen. Tutustu rahoituksen myöntämisen ehtoihin ja ota rohkeasti yhteyttä jos kiinostuit.

 

4. Vihjepalkkiojärjestelmä

Vihjepalkkiojärjestelmän tarkoitus on kannustaa kuntalaisia osallistumaan uusien yritysten hankintaan Kinnulaan. Palkkio maksetaan henkilölle, kenen antaman vinkin perusteella käynnistyy tuloksekkaat neuvottelut ja saadaan uusi työllistävä yritys Kinnulaan. Vihjaa, voit sääntöjen mukaan saada palkkiota 500-2000 euroa!

 

5. Siltarahoitus yhdistyksille

Yhdistysten tekemä työ lisää kunnan elinvoimaa ja viihtyvyyttä. Tämä on  huomattu myös kunnan päättäjien keskuudessa,  joten on laadittu säännöt, joiden puitteissa yhdistysten on mahdollista hakea kunnasta siltarahoitusta hankkeidensa läpiviemiseen.

 

Lisätietoja antaa

Suhonen, Aki

Elinvoima- ja kehittämispäällikkö