-

Kuntainfo

Kinnula on vuonna 1914 perustettu, noin 1550 asukkaan kylä. Kinnula sijaitsee pohjoisessa Keski-Suomessa kolmen maakunnan raja-alueella Suomenselän vedenjakaja-alueella kansallispuistomaisemissa. Naapureina ovat Kivijärven, Lestijärven, Perhon, Pihtiputaan ja Reisjärven kunnat sekä Viitasaaren kaupunki. Vetovoimaiset kansallis- ja luonnonpuistot tarjoavat luontaiset mahdollisuudet mm. erämaiselle retkeily- ja luontomatkailulle. Alueen erikoisuus ovat runsaat hiljaiset alueet ja ekologiset vyöhykkeet.

Luontoarvojen lisäksi Kinnulan keskustaajama tarjoaa pieneksi kuntakeskukseksi erinomaiset palvelut, jotka on tunnistettu mm. Keski-Suomen maakuntakaavassa. Maakuntakaavaan palvelut on merkitty seudullisesti merkittäväksi palvelukeskittymäksi.

Kinnulan asukkaille avoimuus, välittäminen ja osallisuus ovat tärkeitä arvoja. Kunnan strategiassa keskeisiä painopisteitä ovat elinvoimaisuus, turvallisuus ja elämän laatu. Kaikki nämä tarjoavat hyvän kasvualustan elää, yrittää, harrastaa ja kokea elämyksiä.