Leader Viisarin Bisnes Lande -hankkeesta
-

Julkaistu

Leader Viisarin Bisnes Lande -hankkeesta

Oletko alle 29-vuotias yrittäjä tai tiedätkö jonkun? Tiesitkö, että Leader Viisarin Bisnes Lande-hankkeessa tarjotaan verkostoitumista ja tietoiskuja nuorille yrittäjille? Toiminta on maksutonta ja avointa kaikille alle 29-vuotiaille yrittäjille tai yrittäjyydestä kiinnostuneille pohjoisessa Keski-Suomessa.

Leader Viisariin saatiin nuorilta palautetta, että nuoret eivät saa riittävästi tietoa yrittäjyydestä. Tähän haasteeseen tartuttiin vuonna 2021 ja alettiin edistää nuorten yrittäjyyttä Bisnes Lande-hankkeella, jonka toiminnan Keski-Suomen Ely-keskus mahdollistaa Maaseuturahastosta.

Toiminta koostuu yrittäjyyteen innostamisesta, yrittäjien osaamisen esille tuomisesta sekä verkottamisesta, koska välttämättä omalta paikkakunnalta ei löydy samanhenkistä nuorta, mutta naapurikunnasta voi löytyäkin. Käytännössä innostaminen on tapahtunut oppilaitoksissa järjestetyillä innostustyöpajoilla, yrittäjyysvalmennuksilla, verkostoitumistapaamisilla, nuorten yrittäjien yritysvierailuilla sekä videosarjoilla pohjoisen Keski-Suomen nuorista yrittäjistä. Videosarjat löydät YouTubesta Tulevaisuuden tekijät-kanavalta.   

Leader Viisarissa on ostettu palveluja 39 nuorelta yrittäjiltä ja heistä yhdeksällä on yritys ja muut ovat toimineet kevytyrittäjinä. Bisnes Lande-hankkeen ostopalveluilla onkin voitu toimia ensimmäisenä asiakkaana monelle yrittäjyydestä haaveilevalle nuorelle.

Nuorista yrittäjistä on muodostettu Bisnestiimi ja heille järjestetään heidän toiveiden mukaista toimintaa. Bisnestiimissä on yli kaksikymmentä nuorta yrittäjää pohjoisesta Keski-Suomesta ja infokanavaksi on valikoitunut Whatsapp-ryhmä. Seuraavaksi teemme yritysvierailut Metsägroupin Pro Nemukseen sekä Valtralle. Bisnestiimiin pääsee mukaan kaikki alle 29-vuotiaat nuoret yrittäjät tai yrittäjyydestä kiinnostuneet. Mukaan pääsee ottamalla yhteyttä paivi.hakkarainen@saarijarvi.fi tai 040 542 1432. Bisnes Landen toimintaa pääset seuraamaan myös Instagramissa Tuletekijaks-tilillä.

Meistä jokainen voi edistää nuorten yritteliäisyyttä sanomalla nuorissa näkemämme hyvä ääneen ja käyttämällä nuorten yrittäjien palveluja. 

 


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!