Kyyjärven taidekesä etsii tekijöitä koko Sydänsuomesta
-

Julkaistu

Kyyjärven taidekesä etsii tekijöitä koko Sydänsuomesta

Oletko sinä harvaan asutun maaseudun taiteilija tai kulttuurintekijä Sydänsuomessa?

Taiteen edistämiskeskus on myöntänyt Kyyjärvi Camping Oy:lle kulttuuritukea harvaan asutun maaseudun kulttuuritoimintaan. Kyyjärvelle avustusta myönnettiin 16 000 euroa Kyyjärven taidekesä 2023 -toteutukseen.

Kyyjärvi Camping Oy:n isäntä Roope Valden toivoo kuitenkin, että kaikki Sydänsuomen kunnat osallistuisivat toteutukseen. Hän pyytääkin, että alueen taiteilijat ja kulttuuritoimijat ottaisivat häneen yhteyttä ja tarjoaisivat taidettaan tai kulttuuriantiaan Taidekesä-toteutukseen.

Harvaanasutussa Kyyjärven kunnassa on noin 1300 asukasta. Viimeiset kaksi vuotta olemme pitäneet Kyyjärvellä leirintäaluetta, joka oli aiemmin poissa toiminnassa lähes 10 vuotta. Seuraavaksi meidän on tarkoitus herättää Kyyjärven kulttuuri- ja taide-elämä henkiin. Kyyjärvellä on ollut viimeksi galleria 1990-luvulla. Nyt suunnittelemamme ja toteutettava Taidekesä 2023 tekee Kyyjärven ja koko Sydänsuomen taide- ja kulttuurielämälle sille kaivatun ryhtiliikkeen, kertoo Roope Valden.

Tapahtumapaikan näkyvyydestä ja sijainnista

Kyyjärvi sijaitsee Sinisen tien varrella (sininentie.fi), joka on tunnettu matkailureitti ja vuoden aikana Kyyjärven kautta kulkeekin satoja tuhansia ihmisiä, niin suomalaisia kuin ulkomaalaisiakin matkailijoita.  

Hanke tuo alueen asukkaita taiteen kautta yhteen kokemaan ja näkemään. Hanke aktivoi koko lähialuetta. Tarkoituksena on, että Kyyjärven Taidekesä tulee olemaan jatkossa vuotuinen tapahtuma Kyyjärvellä ja ympäristössä: ensimmäisenä vuonna konseptia pilotoidaan ja sen jälkeen sen on tarkoitus vakiintua vuosittaiseksi. Nyt etsittävä taide voi myös kesän aikana kiertää useammassa kunnassa.

Kyyjärven Taidekesän 2023 teoksia rakennetaan ympäristöön, järjestetään taidetyöpajoja sekä viedään taidetta paikallisten äärelle. Taidekesän taiteilijat (5 kpl) ovat lähiseudun taiteilijoita ja ne valitaan kutsumalla esivalmisteluvaiheessa tapahtuvan luonnostöiden perusteella.

Taidekesä 2023 tuo lisäksi musikaalista kulttuuria, kun neljänä viikonloppuna paikalliset musiikkiyhtyeet esittävät soittoa kesäillassa eri teemojen alla. Samalla kehitämme kulttuurillista matkailua kertomalla tästä tapahtumasta laajasti eri medioissa. Näin teemme aluetta ja itse tapahtumaa tunnetuksi.    

Kuuletko tapahtuman kutsun?

Ole yhteydessä Roope Valdeniin ja kerro taiteestasi. Kyyjärvi Campingin saama apuraha mahdollistaa myös paikallisten taiteilijoiden pienimuotoisen tukemisen.

Roope Valden
0404122938
kyyjarvicamping@gmail.com


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!