Kansalaisopisto – Ajankohtaista

UUTTA!

Perhekortti

Suomenselän kansalaisopisto ottaa käyttöön perhekortin syyslukukauden 2020 alusta alkaen. Perhekortti 160€/lukuvuosi kattaa vanhempien ja perheen alle 18-vuotiaitten lasten kurssimaksut muutamia erikoiskursseja lukuun ottamatta (esim. syksyn 2020 saaristolaivurikurssi).

Mikäli asiakas haluaa kurssikohtaisen laskutuksen sijasta ottaa käyttöön perhekortin, opistolle ilmoitetaan perheenjäsenten tiedot, puh.044 459 6261 tai tarja.urpilainen@kinnula.fi.

Ilmoitus perhekortin lunastamisesta syksyn 2020 osalta on tehtävä viimeistään31.10.2020 mennessä.

Seuraavina vuosina ohjeistus perhekortin käyttöön annetaan opinto-oppaassa. Ilmoittautuminen tapahtuu erikseen jokaiselle kurssille, jolle asiakas haluaa osallistua – opisto laskuttaa vain perhekortin hinnan kahdessa erässä (syksy 80€ ja kevät 80€), kurssikohtaisia maksuja ei perhekortin valinneilta laskuteta.

Kurssikohtaisten maksujen laskutus

Vallitsevasta koronatilanteesta johtuen asiakkaat harkitsevat hyvin tarkkaan ilmoittautumista opiston kursseille ja mitä kurssimaksuille tapahtuu, mikäli opetus joudutaan keskeyttämään.

Tämän vuoksi kurssikohtaiset maksut laskutetaan kahdessa erässä, 50% kurssimaksusta marraskuussa 2020 ja 50% helmikuussa 2021.

Laskutuskäytäntö on voimassa lukuvuoden 2020–2021 ja sen mahdollisesta jatkamisesta seuraavalle lukuvuodelle tehdään erillinen päätös opiston johtokunnassa.

 

TERVETULOA OPISKELIJAKSI LUKUVUODELLE 2020 – 2021

Syystyökausi alkaa pääsääntöisesti viikolla 39 (21.9.2020 Kinnula) ja viikolla 40 (28.9.2020 Lestijärvi) ja päättyy viikolla 50 (13.12.2020). Syysloma on viikoilla 42. Kevättyökausi alkaa viikolla 2 (tiistai 11.1.2021) ja päättyy viikolla 16 (25.4.2021). Viikolla 9 on hiihtoloma. Lomaviikolla ei pääsääntöisesti ole opetusta.

 KORONAVIRUSTILANTEEN VAIKUTUS KURSSIEN TOTEUTTAMISEEN

Kansalaisopiston kursseilla tullaan kiinnittämään erityistä huomiota lähiopetuksen järjestämiseen turvallisesti. Opetustiloissa huolehditaan mm. riittävistä turvaväleistä, käsienpesumahdollisuus ja/tai käsidesiä järjestetään, yhteisessä käytössä olevat liikuntavälineet puhdistetaan ryhmien jälkeen jne.

Opetukseen ja muuhun kansalaisopiston opetustiloissa järjestettävään toimintaan ei saa osallistua sairaana tai jos on hengitystieinfektioon viittaavia oireita.

Eri kurssien opettajia on informoitu tarkemmin ryhmäkohtaisista turvamääräyksistä, mm. lapsiryhmien, joidenkin lähikontaktiryhmien (mm. mahdollinen tanssiopetus), pukuhuonekäyttäytymisen, mikrofonihygienian yms. osalta.

Opettajien päiväkirjamerkintöihin mm. osallistumisen osalta kiinnitetään erityistä huomiotta mm. mahdollisten tartuntaketjujen selvittämisen vuoksi.

Pidetään vastuullisella käyttäytymisellä ja toimintamalleilla itsemme terveinä!

 

UUSIA TUULIA KANSALAISOPISTOLLA

Tutustumisviikko liikuntakursseille:

Asiakaspalautteen pohjalta sinulla on poikkeuksellisesti viikolla 39 (21. – 25.9.2020) mahdollisuus veloituksetta tulla tutustumaan alkaviin liikuntaryhmiin. Lukuunottamatta  joogaa ja vesiliikuntaryhmiä. Aloittamispäätöksen voit tehdä vasta tutustumisen jälkeen maanantaihin 28.9.2020 mennessä sähköpostitse osoitteeseen kopisto@kinnula.fi tai soittamalla opiston toimistolle p. 044-4596 261.

Tervetuloa tutustumaan myös kädentaitoihin Lestijärvellä  ja Kinnulassa.

Kokeilu on maksuton.  Tule ja tee pihlajanmarjoista itsellesi kaunis kranssi vaikkapa oveen. Lestijärvi: ma 28.9.2020 klo 18.00 – 20.15 Vanha pappila

Avaimenperä tai laukkukoriste  makramee-tekniikalla:
Kinnula: to 24.9.klo 17.00-20.00 Meijän tila

 

ILMOITTAUTUMINEN

Huom! Ennakkoilmoittautuminen koskee kaikkia kursseja. Kurssit eivät käynnisty, mikäli riittävää määrää ennakkoilmoittautuneita ei tule kurssille viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä.

Ilmoittautumisen voi tehdä seuraavilla tavoilla:

  • Ensisijaisesti internetissä https://www.opistopalvelut.fi/suomenselka/. Netti-ilmoittautuminen musiikkiin ei ole mahdollista henkilökohtaisten soittoaikojen vuoksi.
  • Soittamalla opiston toimistolle p. 044 4596 261
  • Joissain tapauksissa voit ilmoittautua myös ko. kurssin opettajalle (opettajan puhelinnumero on tällöin merkitty kurssin yhteyteen).

 

OPINTOSETELIAVUSTUS

Opetushallitus on myöntänyt Suomenselän kansalaisopistolle opintosetelityyppistä avustusta, jolla alennetaan kohderyhmiin kuuluvien kurssimaksuja 1) senioriväestö (täyttänyt 63 vuotta) ja eläkkeellä oleva (henkilö, joka saa kansan- tai työeläkettä eikä ole ansiotyössä) ja 2) työtön. Opintoseteliavustus jaetaan em. kohderyhmiin kuuluville hakemuksesta (oppaan takaosassa). Hakulomakkeita saa myös kurssien opettajilta ja kunnantalojen neuvonnoista. Hakemukset tulee palauttaa kansalaisopistolle 30.10. mennessä.

Opintoseteliavustus käytetään kurssimaksujen alentamiseen kohderyhmiin kuuluvien henkilöiden osalta. Alennuksen määrä riippuu hakemusten määrästä ja koko annettu avustus jaetaan hakijoiden kesken tasapuolisesti.

Joillekin kurssille on kohderyhmään kuuluvien mahdollista osallistua kyseiselle kurssille opistoseteliä käyttäen veloituksetta. Tästä on erillinen maininta ”Osea100%” oppaassa kyseisen kurssin kohdalla. Kannattaa käyttää sinulle kuuluva tilaisuus hyödyksesi!

 

AIKUISTEN PERUSTAITOJEN JA DIGITAALISTEN TAITOJEN VAHVISTAMINEN

Opetushallitus on myöntänyt Suomenselän kansalaisopistolle erillistä rahoitusta asiakkaiden digivalmiuksien lisäämiseen liittyvään ohjaukseen, neuvontaan ja koulutukseen. Nämä koulutukset ovat veloituksettomia ja kestävät ensi kevääseen (2021). Ilmoittautuminen koulutukseen tapahtuu ottamalla yhteyttä joko opiston toimistolle tai suoraan verkkoasiointiavustajaan.

Suuri osa palveluista (valtion, pankkien, terveydenhoidon, kaupallisten toimijoiden ym. palvelut) ja yhteydenpidosta on siirtynyt verkkoon. Haluaisitko tietää lisää esimerkiksi miten reseptit uusitaan verkossa, kuinka tehdään erilaisia etuisuus- ym. hakemuksia, tilataan kaupallisia palveluita, käytetään suomi.fi tai pankki-palveluita? Entä haluaisitko tietää lisää turvallisesta asioinnista nettimaailmassa? Entä haluaisitko oppia käyttämään paremmin oman älypuhelimesi tai tietokoneesi ominaisuuksia? Tai haluaisitko olla yhteydessä omiin sukulaisiisi tai tuttaviisi Skypella tai muulla tavoin ja käyttää erilaisia sosiaalisen median palveluita turvallisesti?

Nyt kannattaa hyödyntää mahdollisuus ”tilata” henkilökohtaisiin digitarpeisiin liittyvää neuvontaa omaa tuttua laitetta hyödyntäen. Tämä palvelu ei maksa osallistujalle mitään; ota yhteyttä opiston toimistolle p. 044 4596 261 tai suoraan verkkoasiointiavustajaan p. 040 3670 544.  Kerro tarpeesi ja sovitaan sinulle sopiva aika neuvontaan ja ohjaukseen.