Kansalaisopisto – Ajankohtaista

”Valtioneuvoston 4.5.2020 tekemän linjauksen mukaan valmiuslain nojalla säädetyt järjestämisvelvollisuuden rajoitukset puretaan 14.5.2020 lukien oppivelvollisuusiän ylittäneille annettavassa perusopetuksessa, lukiokoulutuksessa, ammatillisessa koulutuksessa, ammattikorkeakouluissa, yliopistoissa, vapaassa sivistystyössä ja taiteen perusopetuksessa.

Taiteen perusopetuksen järjestämistä koskevat rajoitukset ovat voimassa 13.5. asti, jonka jälkeen näiden oppilaitosten tilat avataan vastaavasti lähiopetukselle.”

Kansalaisopiston osalta opetusta käynnistetään vähitellen 14.5. alkaen

———————————————
AIKUISTEN PERUSTAITOJEN JA DIGITAALISTEN TAITOJEN VAHVISTAMINEN
Opetushallitus on myöntänyt Suomenselän kansalaisopistolle erillistä rahoitusta asiakkaiden digivalmiuksien lisäämiseen liittyvään ohjaukseen, neuvontaan ja koulutukseen. Nämä koulutukset ovat veloituksettomia ja kestävät tämän vuoden loppuun. Ilmoittautuminen koulutukseen tapahtuu ottamalla yhteyttä joko opiston toimistolle tai suoraan verkkoasiointiavustajaan.
Suuri osa palveluista (valtion, pankkien, terveydenhoidon, kaupallisten toimijoiden ym. palvelut) ja yhteydenpidosta on siirtynyt verkkoon. Haluaisitko tietää lisää esimerkiksi miten reseptit uusitaan verkossa, kuinka tehdään erilaisia etuisuus- ym. hakemuksia, tilataan kaupallisia palveluita, käytetään suomi.fi tai pankki-palveluita? Entä haluaisitko tietää lisää turvallisesta asioinnista nettimaailmassa? Entä haluaisitko oppia käyttämään paremmin oman älypuhelimesi tai tietokoneesi ominaisuuksia? Tai haluaisitko olla yhteydessä omiin sukulaisiisi tai tuttaviisi Skypella tai muulla tavoin ja käyttää erilaisia sosiaalisen median palveluita turvallisesti?
Nyt kannattaa hyödyntää mahdollisuus ”tilata” henkilökohtaisiin digitarpeisiin liittyvää neuvontaa omaa tuttua laitetta hyödyntäen. Tämä palvelu ei maksa osallistujalle mitään; ota yhteyttä opiston toimistolle p. 044 4596 261 tai suoraan verkkoasiointiavustajaan p. 040 3670 544.  Kerro tarpeesi ja sovitaan sinulle sopiva aika neuvontaan ja ohjaukseen.