Kansalaisopisto – Ajankohtaista

Suomen hallitus on 16.3.2020 päättänyt, että Suomessa vallitsevat koronavirustilanteen vuoksi poikkeusolot.

Kansalaisopistojen osalta valtioneuvosto on linjannut seuraavaa:

”Oppilaitosten, yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen sekä kansalaisopistojen ja muun vapaan sivistystyön tilat suljetaan 13.4.2020 saakka ja lähiopetus niissä keskeytetään.

Edellä mainitut järjestelyt tulevat voimaan keskiviikkona 18.3.2020.”

 

Valtioneuvosto ja toimivaltaiset viranomaiset saattavat päätökset ja suositukset voimaan valmiuslain, tartuntatautilain ja muun lainsäädännön mukaisesti. Suomen

hallitus antaa valmiuslain käyttöönottoasetuksen eduskunnalle tiistaina 17. maaliskuuta 2020.

Suomen hallituksen päätöksestä johtuen myös Suomenselän kansalaisopiston lähiopetus loppuu kevään 2020 osalta välittömästi sekä Kinnulassa että Lestijärvellä.

Lämmin kiitos opiston opiskelijoille kuluneesta lukuvuodesta.

Suomenselän kansalaisopisto

———————————————
AIKUISTEN PERUSTAITOJEN JA DIGITAALISTEN TAITOJEN VAHVISTAMINEN
Opetushallitus on myöntänyt Suomenselän kansalaisopistolle erillistä rahoitusta asiakkaiden digivalmiuksien lisäämiseen liittyvään ohjaukseen, neuvontaan ja koulutukseen. Nämä koulutukset ovat veloituksettomia.
Kinnulan kunnantalolla asiointipisteessä on verkkoasiointiavustaja paikalla helmikuun ajan tiistaisin (4.2., 11.2., 18.2. ja 25.2.) kello 9-10.30. Voit pyytää häneltä neuvoja digi asiointitilanteisiin liittyvissä ongelmissa.
Suuri osa palveluista (valtion, pankkien, terveydenhoidon, kaupallisten toimijoiden ym. palvelut) ja yhteydenpidosta on siirtynyt verkkoon. Haluaisitko tietää lisää esimerkiksi miten reseptit uusitaan verkossa, kuinka tehdään erilaisia etuisuus- ym. hakemuksia, tilataan kaupallisia palveluita, käytetään suomi.fi tai pankki-palveluita? Entä haluaisitko tietää lisää turvallisesta asioinnista nettimaailmassa? Entä haluaisitko oppia käyttämään paremmin oman älypuhelimesi tai tietokoneesi ominaisuuksia? Tai haluaisitko olla yhteydessä omiin sukulaisiisi tai tuttaviisi Skypella tai muulla tavoin ja käyttää erilaisia sosiaalisen median palveluita turvallisesti?
Oma laite tutuksi -kurssi kokoontuu helmikuun ajan keskiviikkoisin Kinnulan kirjastossa alkaen 5.2.  klo 16-18 ja torstaisin vastaava kurssi on Lestijärven kirjastossa klo 11-13.
Tule mukaan opettelemaan oman älykännykän, tietokoneen tai tabletin käyttöä!
Erillisten ohjaus- ja neuvontatilaisuuksien lisäksi sinulla on mahdollisuus ”tilata” henkilökohtaisiin digitarpeisiisi liittyvää neuvontaa omaa tuttua laitettasi hyödyntäen. Tämäkään palvelu ei sinulle maksa mitään; ota yhteyttä opiston toimistolle p. 044 4596 261 tai suoraan verkkoasiointiavustajaan p. 040 3670 544.  Kerro tarpeesi ja sovitaan sinulle sopiva aika neuvontaan ja ohjaukseen.
———–
IKIS-luennot jatkuvat keväällä Kinnulassa  Meijän tilassa ja Lestijärven kunnantalon valtuustosalissa keskiviikkoisin klo 14-16.
Luennot Kinnulassa :  22.1., 29.1., 5.2., 12.2., 19.2., 4.3.,  1.4., 8.4., 15.4., 22.4. 29.4. ja 6.5.  Lestijärvellä luentoja pääsee seuraamaan 12.2., 4.3., 15.4. ja 6.5.
TERVETULOA!