KORONATIEDOTE 14.10.2021

Kunnan johtoryhmän tilannepäivitys 14.10.2021:

TIEDOTE_COVID19_14_10_2021

  • Mikäli koronaoireita ilmaantuu, kannattaa hakeutua testeihin mahdollisimman nopeasti, jotta saadaan tartuntaketjut selvitettyä pikaisesti, jos testit osoittautuvat positiivisiksi. 2 rokotetta saaneita ei tarvitse testata, ellei heillä ole läheistä kontaktia koronaan sairastuneeseen tai selkeitä, voimakkaita koronaoireita. Kinnulan koronaryppään vuoksi testejä otetaan tavallista matalammalla kynnyksellä huomioiden kuitenkin käytettävissä oleva rajallinen testauskapasiteetti.
  • Keski-Suomen koronatilanne on pahentunut, ja maakunnassa on tällä viikolla siirrytty perustasolta kiihtymisvaiheeseen, mutta uusia rajoituksia ei ole annettu.
  • Jos epäilet koronavirustartuntaa, voit tehdä oireiden arvioinnin Omaolo-palvelussa https://www.omaolo.fi/. Voit ottaa yhteyttä soittamalla omaan terveyskeskukseen 044 4596 311 tai Päivystysapuun 116117, josta ohjataan tarvittaessa jatkotutkimuksiin. Tarkoituksena on vähentää kontakteja muihin ihmisiin tartunnan välttämiseksi.