Kiinnostaako perhehoitajan tehtävä?

Kiinnostaako perhehoitajan tehtävä?
Valmennusta järjestetään syksyn aikana Kinnulassa!

Ikäihmisten perhehoito on ympäri- tai osavuorokautisen hoivan tai muun huolenpidon järjestämistä perhehoitajan yksityiskodissa tai hoidettavan kotona.

Perhehoitajaksi ryhtyminen on koko perheen yhteinen päätös ja edellyttää halua sitoutua toimintaan. Perheen oman elämäntilanteen tulee olla vakaa ja ihmissuhteiden kunnossa. Perhehoitajan kodilta edellytetään muun muassa turvallisuutta, riittäviä tiloja sekä soveltuvuutta hoitotehtävään. Vanhuksia ilahduttaa hoitopaikan kodinomaisuus. Maaseudulla tilavat rakennukset ja luonnonläheinen ympäristö luovat hyvät puitteet perhehoidolle sekä tuovat lisäarvoa vanhusten hoitoon ja asumiseen.

Valmennus on prosessi, joka sisältää seitsemän ryhmätapaamista sekä kaksi tapaamista valmennukseen osallistuvan kotona. Valmennus perustuu ikäihmisten perhehoitajan tehtäviin ja niissä tarvittaviin valmiuksiin. Valmennuksen aikana sekä valmennukseen osallistuva että kouluttajat arvioivat yhdessä osallistujan valmiuksia perhehoitajan tehtäviin.

Lisätietoja:
Sosiaaliohjaaja Hellevi Pekkarinen, puh. 044- 4596308, hellevi.pekkarinen@kinnula.fi