TERVETULOA OMATOIMIKIRJASTOON

Omatoimikirjasto otetaan käyttöön maanantaina 10.2.2020. Omatoimikirjastossa voi asioida silloinkin, kun henkilökunta ei ole paikalla.

Omatoimi- ja palveluajat

Omatoimiaika; joka päivä kello 7-21,  myös viikonloppuina ja juhlapyhinä. Palveluajat, jolloin henkilökunta on paikalla entiseen tapaan; maanantai, tiistai ja torstai kello 12-18, keskiviikkona ja perjantaina kello 11-16. Omatoimikirjaston käyttöön tarvitset voimassa olevan kirjastokortin ja siihen liitetyn pin-koodin, jonka saa henkilökohtaisesti asioimalla missä tahansa Keskikirjastossa.

Palvelut omatoimiaikana

Lainaus ja palautus automaatilla, varausten nouto, aikakausi- ja sanomalehdet, asiakastietokoneet ja langaton verkko.

Sisäänkirjautuminen omatoimiaikana

Pääset kirjastoon sisään kirjautumalla kirjastokortilla ja pin-koodilla; kirjastokortti viedään ulko-oven vieressä olevan kirjautumisyksikön alaosaan oikealle viivakoodi ylöspäin ja tämän jälkeen näppäillään oma pin-koodi, jolloin ulko ovi avautuu. Jokainen kirjautuu sisään omilla tunnuksillaan. Ulkopuolisten päästäminen sisään omatoimiaikana on ehdottomasti kiellettyä. Alle 7-vuotiaat voivat asioida huoltajan kanssa.

Valvonta

Kirjastossa on tallentava kameravalvonta.

Lainaus ja palautus

Automaatilla asioimiseen tarvitset kirjastokortin ja pin-koodin. Sekä lainauksessa, että palautuksessa seuraa näytön ohjeita ja varmista, että jokainen lainaamasi tai palauttamasi aineisto ilmestyy näytölle. Omatoimiaikana kaikki lainat palautetaan automaatilla, palautuksia ei jätetä pöydälle. Automaatti kertoo mihin laitat; ns. normaalit palautukset oikealle, varatut ja muualle lähtevä aineisto vasemmalle puolelle laatikkoon. Palautettua aineistoa voi lainata, varattua ei. Mikäli automaatti ei toimi tai lue viivakoodia, yritä hetken kuluttua uudelleen. Automaattia ja tietotekniikkaa koskevat ongelmat selvitetään palveluaikana. Ongelmatilanteissa voi kirjoittaa myös viestin tiskin viestivihkoon!

Varaukset

Varattu aineisto löytyy saapumisilmoituksessa olevalla varausnumerolla valkoisesta, automaatin lähellä olevasta hyllystä. Varattu aineisto lainataan normaalisti, huolimatta siitä, mistä se on tullut.

Tietokoneet ja tulostaminen

Koneille ei tarvita tunnuksia tai salasanoja. Kaikenlainen asetusten muuttaminen koneille on ehdottomasti kielletty. Omia laitteita voi käyttää langattomasti kirjaston Wi-Fi -verkossa. Tulostaminen ei toistaiseksi ole mahdollista.

Muuta huomioitavaa

Sisään kirjautunut asiakas on vastuussa niin omasta, kuin mahdollisesti muiden, mukana tulleiden käyttäytymisestä, sekä velvollinen korvaamaan aiheuttamansa vahingot, sekä myös niiden henkilöiden aiheuttamat vahingot, jotka ovat tulleet kirjastoon hänen seurassaan. Alaikäisen asiakkaan omatoimikirjaston käytöstä, mahdollisista vahingoista ja häiriökäyttäytymisesta vastaa huoltaja edellä mainitun mukaisesti. Omatoimikirjaston käyttö voidaan tarvittaessa estää vahingonteon tai häiriökäyttäytymisen vuoksi!

Omatoimiajan alkamisesta ja päättymisestä, sekä kirjaston sulkeutumisesta ilmoitetaan kuulutuksin. Varmista poistuessasi, että ulko-ovi menee lukkoon.

Ilmoitathan ongelmista ja häiriöistä kirjasto@kinnula.fi, palveluaikana henkilökunnalle tai puhelimitse 044 4596 259. Tiskiltä löytyy myös viestivihko, johon voi jättää terveisiä!

Kirjaston henkilökunta vastaa mielellään kaikkiin kirjaston palveluja ja omatoimikirjastoa koskeviin kysymyksiin!

Tervetuloa käyttämään kirjaston palveluja!