-

SÄHKÖINEN ASIOINTI

Terveystalon CHAT-palvelun ohje

Kaikilla Kinnulan kuntalaisilla on käytettävissä 24/7 lääkärin ilmainen chat-palvelu. Se on luonteva palvelu kaikille henkilöille, jotka käyttävät tietokonetta, tablettia tai matkapuhelinta. Palvelun saa käyttöön Oma Terveys -sovelluksella. https://omaterveys.terveystalo.com/OmaTerveys/Etusivu/ Palveluun on mentävä aina henkilökohtaisesti sen henkilön sähköisellä tunnisteella, joka on palvelua tarvitsemassa.

Lääkäri-chat on käytettävissä viikon jokaisena päivänä ympäri vuorokauden. Palvelu on kuntalaisille maksuton.

Palvelu sopii akuuttien, mutta ei kriittisten asioiden hoitoon. Lääkäri-chatissa saat tarpeen mukaan jatkohoito-ohjeet, sähköisen reseptin tai lähetteen tarkempiin tutkimuksiin. Palvelun kautta ei voi kuitenkaan määrätä voimakkaita kipulääkkeitä, rauhoittavia tai unilääkkeitä. Vakavien oireiden, kuten rintakivun tai hengenahdistuksen kanssa on hakeuduttava aina perinteiselle lääkärinvastaanotolle.

Ohjeet Lääkäri-chatin käyttöön:

Palvelun käyttöönotto edellyttää ensimmäisellä kerralla joko puhelin yhteyttä tai käyntiä terveysasemalla (ma – to klo: 8.00–16.00, pe klo: 8.00–14.30) jotta sinut saadaan liitettyä palveluun. Tämän jälkeen toimenpidettä ei tarvitse toistaa.

Terveysasemalle soiton tai käynnin ja palveluun liittymisen jälkeen:

1. Asenna Terveystalon Oma Terveys -sovellus älylaitteellesi sovelluskaupasta tai Oma Terveys -sivun kautta.

2. Kirjaudu Oma Terveys-sovellukseen pankkitunnuksilla tai kirjaudu palveluun Terveystalo.com /OmaTerveys -sivuston kautta tietokoneella kautta. Varmistamme vahvalla tunnistautumisella tietoturvan ja asiakkaan tunnistamisen.

3. Valitse aina Oma Terveys -sovelluksesta Etäpalvelut ja ”Lääkäri-chat Kinnulan kunta” ottaessasi yhteyden lääkäriin etäpalvelun kautta.

4. Chat aukeaa. Kirjoita chat-viesti, johon saat vastauksen ensimmäiseltä vapaalta lääkäriltä. Näet myös lääkärin nimen ja kuvan palvelussa.

5. Tarvittaessa voit lähettää lääkärille diagnoosin helpottamiseksi kuvia oirekohdasta.

6. Saat lääkäriltä tarpeen mukaan jatkohoito-ohjeet, sähköisen reseptin tai lähetteen tarkempiin tutkimuksiin.