Energiansäästö on varautumista - Motiva
-

Julkaistu

Energiansäästö on varautumista - Motiva

Energiansäästö on varautumista - Motiva

 

Energiansäästö on nyt tärkeämpää kuin koskaan. Siitä on hyötyä sinulle itsellesi ja koko yhteiskunnalle. On kysymys huoltovarmuudesta, energian saatavuuteen liittyvien riskien pienentämisestä sekä rahasta.

Energia on nyt erityisen arvokasta, ja se heijastuu laajasti kuluttajahintoihin. Eläminen kallistuu kaikilla.

Venäjän tuontienergiasta on irtauduttu, mikä johtaa sähkön, lämmön ja polttoaineiden hintojen korotuspaineisiin. On tärkeä varautua sekä energian saatavuuden että hinnan vaihteluihin.

Syksyllä alkavassa Astetta alemmas -kampanjassa kannustetaan jokaista suomalaista tekemään nopeavaikutteisia ja konkreettisia energiansäästötoimia. Kampanjan tavoitteena on saada vähintään 75 % suomalaisista säästämään energiaa ja saavuttaa pitkällä aikavälillä pysyvästi alhaisempi energiankulutus. Tavoite on kaikille yhteinen kotona, liikenteessä, työpaikoilla ja oppilaitoksissa.

Energiansäästö on pieniä arjen tekoja. Näistä on helppo aloittaa:

Astetta alempi huonelämpötila

Astetta kevyempi kaasujalka

Astetta lyhyempi suihku

Astetta vähemmän viihde-elektroniikkaa


Astetta alemmas on Motivan, Energiaviraston, työ- ja elinkeinoministeriön, valtioneuvoston kanslian, ympäristöministeriön ja Sitran yhteistyökampanja. Paljon hyvää lisätietoa, ideoita ja vinkkejä energiansäästöön seuraavan linkin kautta: https://www.motiva.fi/koti_ja_asuminen/energiansaasto_on_varautumista


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!