Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

SUOMENSELÄN KANSALAISOPISTON TAIDEKOULU

2 syyskuun, 2019 @ 08:00 - 17:00

Suomenselän kansalaisopiston taidekoulu meille kaikille

– ilmoittautumiset käynnissä NYT!

Suomenselän kansalaisopisto on perustanut syksystä 2019 lähtien taidekoulun, jossa annetaan taiteen perusopetusta käsityön oppiaineessa yleisen oppimäärän mukaan 500h.

Taiteen perusopetus on tavoitteellista ja tasolta toiselle etenevää opetusta. Tavoitteena on pitkäjänteinen, päämäärätietoinen ja omiin kiinnostuksen kohteisiin pohjaava opetus.

Toiminnalle tärkeitä arvoja ovat tasa-arvoisuus, jokaisen kunnioitus sellaisena kuin on, kulttuurien moninaisuuden arvostus ja ekologisuus. Taiteen perusopetuksesta jaetaan välitodistukset keväisin ja päättötodistus kun tarjoamamme yleisen oppimäärän 500h tulevat täyteen vuosien mittaan. Taiteen perusopetus voi olla hyvä harrastus, joka tarjoaa monipuolisia kädentaitoja tai kenties pohja tulevaisuuden ammatinvalinnalle.

Syksyllä perehdymme aluksi eri tekniikoihin oppilaiden toiveiden ja kiinnostuksen mukaan. Esimerkiksi paperin värjäys/painanta, maalaus, huovutus, ompelu, punonta, muotoilu, suunnittelu tulevat tutuksi. Keväällä hiomme kertyneitä taitoja yksilö- tai ryhmäprojekteissa omien ideoiden pohjalta. Opiskelijoiden toiveiden pohjalta voimme käydä retkille ja perehtyä käsityöläisyyden moninaiseen toimintakenttään esimerkiksi kutsumalla vierailijoita tai tutustumiskäynneillä. Luonto toimii opetuksessa sekä inspiraation lähteenä, materiaalipankkina että myös toiminnan kohteena. Saatatkin nähdä opiskelijaryhmämme ihmettelemässä lähialueen puiden pintoja tai keräämässä syksyn lehtiä!

Taiteen perusopetus on monipuolista, taitotason mukaan toteutettua opetusta, jossa oppilaan oma taiteellinen kasvuprosessi on kaiken ytimenä. Opetuksen sisältöä suunnitellaan yhdessä ja opetus räätälöidään kullekin opiskelijalla sopivaksi, omannäköiseksi kokonaisuudeksi. Toimitiloina toimivat Kinnulassa Kulman tilat, Keskustie 38, johon on helppo tulla ja jonne voimme yhdessä rakentaa taidekoululle luovan ja inspiroivan miljöön.

Taidekoululla ei ole omaa nimeä ja nyt avaamme nimikilpailun koulun nimestä. Nimikilpailu päättyy 31.10.2019. Jätä ehdotuksesi paperilla kansalaisopiston toimistolle tai sähköpostitse osoitteeseen kopisto@kinnula.fi

Osallistujien kesken arvotaan uusia opiston upeita tuubihuiveja syksyn tuulia vastaan. Syyslukukausi taidekoululla alkaa 17.9 Kinnulassa ja 18.9 Lestijärvellä. Oppilaat jaetaan ikäryhmiin ilmoittautumisten perusteella. Opettajana toimii taidekasvattaja (FM) Heidi Pasanen. Halutessasi voit kysyä lisätietoja myös Heidiltä p. 040 5253921.

Ilmoittaudu oppilaaksi:

https://www.opistopalvelut.fi/suomenselka/courses.php?l=fi#pos-1-115-11031

Lämpimästi tervetuloa luovan ja hauskan harrastuksen pariin!

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
2 syyskuun, 2019
Aika:
08:00 - 17:00